Vele partners zorgen voor impact

Met uw bijdrage verbinden we mensen die goede zorg gewend zijn, zoals wij, aan mensen die zorg nodig hebben. Dit kunnen we met succes doen, dankzij de vele partners die de programma’s ondersteunen en uitvoeren. Het is een unieke combinatie van verzekeraars, organisaties en overheden uit Nederland en Afrika. Door intensieve samenwerking met Afrikaanse partners en overheden vergroten we niet alleen de impact, er ontstaat ook een duurzaam zorgsysteem. Hierdoor krijgt een groeiend aantal mensen in Afrika ook op de lange termijn toegang tot goede zorg. En daar gaat het om.

Initiatiefnemers

De Nederlandse stichting Health Insurance Fund is in 2006 opgezet met een bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het doel: samen met lokale verzekeraars toegang tot medische zorg mogelijk maken voor mensen met een klein inkomen in Afrika. Bij het realiseren van dit doel werkt het Health Insurance Fund onder andere samen met de PharmAccess Group en de Nationale Postcode Loterij. Het Global Health Membership geeft ook u de mogelijkheid mee te bouwen aan dit doel!

Achmea is de grootste verzekeraar in Nederland. De kennis en ervaring over het organiseren van financiële zekerheid zet Achmea in om een bijdrage te leveren aan het oplossen van sociale en economische problemen. In Nederland en daarbuiten. Een streven dat past bij het Global Health Membership. Vandaar dat Achmea samen met het Health Insurance Fund dit initiatief heeft opgezet.

Verzekeringspartners

Zilveren Kruis | Achmea is de grootste collectieve verzekeraar van Nederland. Zilveren Kruis staat voor en streeft naar elke dag toegang tot de beste zorg voor een betaalbare premie. Een missie die nauw verwant is met het werk van het Global Health Membership.

Hygeia is de grootste zorgverzekeraar van Nigeria. Het is een gevestigde en gerenommeerde organisatie. Een zorgverzekering is in Nigeria echter een luxe, die voor de meesten onbetaalbaar is. Via het Global Health Membership wil Hygeia dit ook voor mensen met een laag inkomen mogelijk maken.

AAR is de grootste zorgverzekeraar van Oost-Afrika. Het is een gevestigde en gerenommeerde organisatie, die een netwerk van klinieken beheert in onder meer Kenia en Tanzania en verschillende zorgverzekeringpakketten aanbiedt. Ook voor AAR is het Global Health Membership een unieke kans om een betaalbare zorgverzekering mogelijk te maken voor mensen met een laag inkomen.